اخبار روز

طرز تهیه سرکه انار؛ دارویی مفید برای درمان کبد چرب

سرکه انار یکی از انواع کمتر شناخته شده سرکه است که به دلیل کمتر شناخته شده بودن به ندرت در پخت و پزهای خانگی استفاده می‌شود.

به گزارش ایرنا، سرکه انار یکی از انواع کمتر شناخته شده سرکه است که به دلیل کمتر شناخته شده بودن به ندرت در پخت و پزهای خانگی استفاده می‌شود. در حالی که این سرکه با طعم لذیذ و متفاوتش و همچنین خواص بسیاری که دارد می‌تواند یکی از چاشنی‌های مورد استفاده در انواع غذاها و سالادها باشد. در این مطلب به آموزش طرز تهیه سرکه انار با دو روش خانگی و بر اساس طب سنتی خواهیم پرداخت.

مواد لازم برای تهیه سرکه انار خانگی با شکر

انار: ۵ کیلوگرم

سرکه: ۱ لیتر

شکر: ۵ قاشق غذاخوری

نمک: ۳ قاشق غذاخوری

مدت زمان لازم برای تهیه سرکه انار خانگی: ۱ ساعت

مدت زمان لازم برای به دست آمدن سرکه انار: ۱ ماه

مراحل طرز تهیه سرکه انار خانگی

سرکه میوه انار یکی از چاشنی‌های خوش طعمی است که می‌توانید به سادگی و با چند قلم مواد در دسترس در خانه آن را تهیه کنید. تا زمانی که فصل انار است، حتما این سرکه خانگی را تهیه کنید و از طعم لذیذ و خواص بی‌نظیرش استفاده لازم را ببرید.

مرحله اول: انار را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه سرکه انار، انارها را با آب کاملا بشویید. انارها را در آبکش قرار دهید تا کمی خشک شوند و آب اضافه از آن‌ها خارج شود. بعد از آن انارها را پوست بگیرید، سپس آن‌ها را دانه کرده و در یک ظرف مناسب بریزید.

مرحله دوم: نمک و شکر را اضافه کنید

به انارهای دانه شده مقدار لازم از نمک و شکر را اضافه کنید و آن‌ها را به خوبی با دانه‌های انار مخلوط کنید. در این مرحله از طرز تهیه سرکه انار با شکر، ترکیب به دست آمده را برای حدود سه ساعت در یک جای گرم قرار دهید تا شکر و نمک کاملا به خورد دانه‌های انار برود.

مرحله سوم: سرکه را بجوشانید و اجازه دهید سرد شود

برای تهیه سرکه انار در خانه، نیاز به یک لیتر سرکه دارید. این سرکه می‌تواند هر نوعی از سرکه، اعم از سرکه سفید، سرکه قرمز و یا سرکه‌های خانگی باشد. در فاصله‌ای که دانه‌های انار را استراحت دادید، یک لیتر سرکه را روی حرارت متوسط بجوشانید. بعد از آنکه سرکه جوشید آن را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا خنک شود.

مرحله چهارم: دانه‌های انار را له کنید

بعد از حدود سه ساعت به انارها سر بزنید و آن‌ها را از جای گرمی که قرار دادید بیرون بیاورید. دانه‌های انار را با هر وسیله‌ای که در دسترس دارید له کنید. این کار را می‌توانید با کمک آبمیوه‌گیری، مخلوط کن، گوشتکوب برقی یا گوشتکوب معمولی انجام دهید.

مرحله پنجم: سرکه سرد شده را به انار اضافه کنید

در این مرحله از طرز تهیه سرکه انار خانگی، سرکه‌ای که از قبل جوشانده‌اید و سرد شده را به دانه‌های انار له شده اضافه کنید.

مرحله ششم: سرکه انار را در مکانی خنک استراحت دهید

ترکیب به دست آمده در یک دبه با سایز مناسب بریزید. درب ظرف را محکم کنید، به طوری که هیچ هوایی به داخل آن رد و بدل نشود. سرکه انار تهیه شده را در یک مکان خنک و تاریک و به مدت یک ماه نگهداری کنید.

مرحله هفتم: سرکه انار را از صافی رد کرده و دوباره بجوشانید

بعد از گذشت یک ماه به سراغ سرکه انار بروید. برای داشتن سرکه انار مرغوب، باید سرکه به دست آمده را از صافی رد کنید تا تفاله‌ها و دانه‌هایی که در آن باقی مانده و ته‌نشین شده جدا شود. سرکه خالص به دست آمده را به مدت ده دقیقه بجوشانید و سپس اجازه دهید تا کاملا خنک شود.

مرحله نهایی: سرکه انار خانگی را در شیشه بریزید

در آخرین مرحله از طرز تهیه سرکه انار، بعد از آنکه سرکه کاملا خنک شد در شیشه‌های تمیز، خشک و استریل شده بریزید. برای رسیدن سرکه انار باید یک ماه صبر کنید. در این مدت سرکه انار را در یخچال و یا در یک جای تاریک و خنک نگهداری کنید و بعد از یک ماه از آن در تهیه انواع غذاها و به عنوان چاشنی انواع سالاد استفاده کنید.

روش تهیه سرکه انار به روش طب سنتی

طرز تهیه سرکه انار؛ دارویی که برای کبد چرب مفید است

سرکه انار به روش طب سنتی در مواد اولیه و روش تهیه آن تفاوت اندکی با تهیه سرکه انار با شکر دارد. در طرز تهیه سرکه انار به روش سنتی به مواد اولیه زیر نیاز دارید.

مواد لازم برای تهیه سرکه به روش سنتی

انار: ۷ کیلوگرم

عسل: ۲ قاشق غذاخوری

سرکه سیب: نصف لیوان فرانسوی دسته‌دار

مرحله اول: انار را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه سرکه انار سنتی، انارها را بشویید و بعد از آنکه خشک شدند آن‌ها را پوست بگیرید. سپس انارها را دانه کرده و در یک ظرف مناسب بریزید. دانه‌های انار را کمی با دست له کنید و در یک ظرف بریزید.

مرحله دوم: آب و عسل و سرکه سیب را اضافه کنید

برای تهیه سرکه انار به شیوه سفارش شده در طب سنتی برای این مقدار از انار به دو لیتر آب بدون کلر نیاز دارید. آب و دو قاشق غذاخوری عسل را نیز به دانه‌های انار اضافه کنید. در انت‌ها مقدار لازم از سرکه سیب را نیز به ترکیب به دست آمده اضافه کنید.

مرحله سوم: محتویات سرکه انار را استراحت دهید

درب ظرفی که مواد سرکه را در آن ریخته‌اید محکم ببندید و سپس آن را در جایی قرار دهید که نور آفتاب به آن برخورد نکند. در چند روز ابتدایی هر روز به سرکه سر بزنید و آن را با قاشق چوبی هم بزنید و زیر و رو کنید. فرآیند هم زدن را تا جایی باید ادامه دهید که مواد ته‌نشین شوند و مایع سرکه روی آن قرار بگیرد. بعد از آن دیگر نیازی به هم زدن نیست.

مرحله آخر: سرکه انار را مصرف کنید

بعد از گذشت حدود بیست روز سرکه اناری که با روش طب سنتی تهیه کردید آماده مصرف است. آن را در شیشه‌های تمیز و خشک ریخته و در جای تاریک و خنک و یا در یخچال نگهداری کنید. از این سرکه نیز می‌توانید مثل رب انار (طرز تهیه رب انار) در تهیه انواع غذاها، به عنوان چاشنی انواع سالادها یا به تنهایی برای استفاده از خواص درمانی آن که خواص میوه انار را در خود دارد، استفاده کنید.

نکات مهم در طرز تهیه سرکه انار با خواص درمانی

برای تهیه سرکه انار مرغوب و با کیفیت حتما از انارهای رسیده و شیرین استفاده کنید. با انار نارس نمی‌توان سرکه تهیه کرد.

بسیار مهم است که سرکه انار در طی فرآیند آماده شدنش نور به خود نبیند و هوا نیز وارد آن نشود. جهت اطمینان دور دبه و یا هر ظرفی که سرکه را در آن ریختید با گچ و یا خمیر محکم کنید.

بهتر است برای تهیه سرکه انار به روش طب سنتی از مایه سرکه سیب استفاده کنید. مایه سرکه سیب یک ماده جامد نرم است. در صورت دسترسی نداشتن به مایه سرکه سیب از خود سرکه سیب استفاده کنید.

سرکه استفاده شده در طرز تهیه سرکه انار خانگی هر نوعی از سرکه اعم از سرکه سفید، سرکه قرمز و یا هر نوع از سرکه خانگی نیز می‌تواند باشد.

سرکه را حتما در ظرف شیشه‌ای نگهداری کنید. از آنجایی که سرکه خاصیت اسیدی دارد در تماس با ظروف فلزی واکنش نشان می‌دهد و ضمن مضر شدن بوی بدی نیز می‌گیرد.

اگر سرکه انار را به روش اصولی تهیه کنید و در مکان مناسب و به دور از گرما و نور خورشید از آن نگهداری شود، می‌توانید به مدت طولانی و نامحدود از آن استفاده کنید.

برای نگهداری اصولی سرکه انار در خانه، حتما از ظرف‌های شیشه‌ای تمیز و خشک استفاده کنید. جهت اطمینان از تمیز بودن ظروف، قبل از استفاده، با آب داغ و مایع ظرفشویی آن را بشویید و سپس کاملا خشک کنید و یا در دمای بالای مایکروویو آن را قرار دهید تا استریل شود.

هرگز از قاشق چرب، خیس و کثیف در ظرف سرکه استفاده نکنید.

فوت و فن‌های درست کردن سرکه مرغوب تهیه شده با انار

علائم خراب شدن سرکه انار چه مواردی است؟

به طور معمول اگر شرایط نگهداری سرکه انار مناسب باشد، به طور نامحدود می‌توانید از آن استفاده کنید؛ با این حال اگر سرکه شما بعد از مدتی علائم زیر را داشت یعنی خراب شده و باید دور ریخته شود:

تغییر رنگ سرکه؛

تغییر در طعم یا بوی سرکه؛

ایجاد رسوب و یا مواد شناور روی سطح سرکه.

سرکه انار را در چه مواردی می‌توان مصرف کرد؟

سرکه انار از انواع پرمصرف سرکه است که می‌توان آن را در مصارف درمانی، پخت و پز، تهیه ترشی و یا سالاد استفاده کرد. موارد مصرف سرکه انار به اختصار موارد زیر هستند:

از سرکه در تهیه انواع سس سالاد مثل طرز تهیه سس انار استفاده کنید و یا به تنهایی با سالاد سرو کنید.

از این سرکه برای مزه‌دار کردن مرغ، ماهی و گوشت می‌توانید استفاده کنید.

برای تهیه انواع ترشی خانگی به جای سرکه‌های بازاری از سرکه انار خانگی می‌توانید استفاده کنید.

سرکه انار را در کنار انواع سوپ می‎‎‌توانید سرو کنید.

یک قاشق غذاخوری از سرکه انار را در یک لیوان آب حل کنید و به عنوان یک نوشیدنی پرخاصیت آن را بنوشید.

سرکه انار برای چی خوب است؟

سرکه اناری که به روش طب سنتی تهیه می‌کنید دارای خواص درمانی بی‌شماری است که برخی از آن‌ها شامل موارد زیر هستند:

سرکه انار، کلسترول بد خون و‌تری گلیسیرید را پایین می‌آورد و یک روش درمان خانگی برای کبد چرب است.

خوردن سرکه انار باعث بهبود حافظه می‌شود.

استفاده از سرکه انار در کنار یک رژیم غذایی مناسب باعث لاغری می‌شود.

سرکه انار باعث سلامت قلب و کاهش بیماری‌های قلبی عروقی می‌شود.

سرکه انار به روند هضم غذا کمک می‌کند.

سرکه انار غلظت خون را پایین می‌آورد.

افزودن چند قطره سرکه انار به کلم بروکلی و اسفناج، به جذب کلسیم از این گیاهان کمک می‌کند.

سرکه انار باعث کاهش فشار خون و التیام جریان خون می‌شود.

سرکه انار برای کاهش قند خون در افراد دیابتی مفید است.

اگرچه سرکه انار دارای خواص بی‌شماری است اما استفاده بی‌رویه از آن مانند هر ماده غذایی دیگر ممکن است مشکلاتی به بار بیاورد. ضمن اینکه در صورت ابتلا به هر نوع بیماری، برای استفاده از سرکه انار به صورت درمانی حتما با پزشک متخصص مشورت کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *